Harta cartierului Centrul Vechi (Peninsula) cu strazile cu sens unic

Dupa lucrarile de reabilitare a Peninsulei (aka Centrul Vechi), multe strazi au fost modificate din punct de vedere al sensului de mers iar unele au fost chiar inchise circulatiei auto. Pentru cineva care nu merge zi de zi in Centrul Vechi aceste modificari te cam dezorienteaza, ca sa nu zic „te scot din pepeni” cand te invarti de nebun pe stradute cu sens unic si ajungi de unde ai plecat, de obicei fara sa stii cam pe unde e destinatia.

Marea majoritate a modificarilor sunt bune si au urmarit crearea unei zone strict pietonale in Piata Ovidiu si crearea unei strazi pietonale, Bd Tomis, din Piata Ovidiu pana la Lupoaica.

Pentru cei care nu vor sa-si faca nervi la fata locului cautand destinatia sau un loc de parcare, am insemnat pe o harta Google Maps strazile cu sens unic (si sensul acestora, normal), strazile infundate si strazile pietonale, ca sa stie macar la ce sa se astepte.

Ideile principale :

  • nu se mai trece prin Piata Ovidiu cu masina si nici nu mai poti sa ajungi dintr-o parte in alta a Peninsulei (din nord in sud si invers) cu masina
  • singura cale de acces spre partea de sud a Peninsulei (si inapoi) este Str Termele Romane (pe malul Portului, cea pe care coboara autobuzele)
  • Str Vasile Alecsandri (cea de langa Lupoaica si Muzeul de Arta Populara) este cu dublu sens, deci pe aici poti sa ajungi usor de pe Tomis pe Mircea si inapoi
  • Str Sulmona devine importanta pentru ca e singura pe care poti sa ajungi in zona de cafenele de langa Piata Ovidiu (prin spate pe la New Pizzico si celelalte). Chiar daca e cam incurcat drumul macar ajungi intr-o zona in care poti sa parchezi daca vrei sa vii neaparat cu masina (pe Str Marcus Aurelius)
  • Str Vasile Canarache, de la Agentia CFR la Poarta 2 devine deschis traficului auto, nu mai e pietonala ca pana acum. Cam asta e locul de unde ai vrea sa iei taxiul cand esti in Piata Ovidiu ca sa iesi din Peninsula repede (langa Agentia CFR, un pic mai sus de El Comandante)
  • Bd Regina Elisabeta (cel paralel cu promenada de la Cazino) are dublu sens pana in Portul Tomis (de ceva timp incoace)
  • daca totusi iesi din Peninsula pe Mircea cel Batran si vrei sa faci stanga pe Traian pentru a iesi la Gara sau spre sudul orasului, nu mai poti sa faci stanga pe Negru Voda (pe la Ibis) ci trebuie sa faci stanga pe Vasile Alecsandri (cu o strada mai inainte), care iese la Lupoaica si apoi prin parcarea Tribunalului iese la Poarta 2. Sau mergi mai sus pana la Soleta si faci stanga pe Ferdinand (cu semafoarele de rigoare).

Iata si harta de care ziceam (click pentru zoom) :

harta cartier Centrul Vechi Peninsula sens unic 2

Pentru mai multe informatii despre cartierul Centrul Vechi acceseaza articolul dedicat.

Acest articol a fost publicat în 1. Cartiere și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu