Ora Pamantului – Earth Hour

earth hour constantaAzi se sarbatoreste Ora Pamantului, dupa cum poate stiti. Adica timp de 60 de minute, azi, 25 martie 2017, intre orele 20:30 si 21:30 (ora locala, pentru ca se sarbatoreste in toata lumea) toti ar trebui sa “stingem lumina”. Adica sa nu mai folosim energie : sa inchidem becurile, sa stingem televizorul, sa nu mai stam pe Facebook (damn), sa nu mai folosim masina sau autobuzul. Sa aratam ca se poate si asa. Toate acestea nu inseamna ca nu trebuie sa te simti bine in continuare sau ca trebuie sa stai ca o maicuta in genunchi in rugaciune. Nu.

Azi nu se organizeaza nimic special in oras cu aceasta ocazie. In alte orase (din Romania, da) se fac tot felul de concerte unplugged, la lumina lumanarilor, lansari de lampioane, ture cu bicicleta, marsuri etc. La noi nu.

Dar, ca sa inchei intr-o nota optimista, dupa cum ziceam mai sus, in ora respectiva nu trebuie sa stam in genunchi in rugaciune (nu ca ar fi ceva rau). Ce am putea face :

Culci copii (daca ii ai) mai devreme (scoti siguranta pe la 8 si le spui ca s-a luat curentul) si iti faci timp pentru jumatatea ta la lumina lumanarilor.

eh1

Va strangeti la un prieten care se pricepe sa cante la chitara pentru o seara unplugged, tot la lumina lumanarilor.

eh2

Daca nu il gasiti pe cel cu chitara va strangeti pur si simplu la un joc de remi (rummy), table sau poker (e alegerea voastra daca e “pe dezbracatea” sau nu). Bineinteles tot la lumina lumanarilor. Daca nu aveti lumanari puteti sa jucati Fazan 🙂 

eh3

Sau, in caz ca nu va intalniti cu prietenii si inca nu ati reusit sa adormiti copii puteti sa le cititi o poveste fantastica creand o atmosfera de basm cu ajutorul unei lumanari si putina imaginatie.

eh4

Pentru cei mai “aventurosi”, puteti iesi la o plimbare nocturna pe jos prin oras, o tura cu bicicleta sau o seara de uitat la stele cu o cana de vin fiert in mana sub o patura groasa (chiar si pe bloc).

(Ideile si imaginile sunt luate de pe siteuri WWF).

Asa ca stinge lumina si bucura-te de ceva nou !

Acest articol a fost publicat în din Constanta și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu