Cartiere din Constanta

Aici va fi o lista, mai mult sau mai putin oficiala, a cartierelor sau zonelor din Constanta. Cum nu exista delimitari foarte clare ale cartierelor si nu au nici nume oficiale, s-ar putea sa apara mici inadvertente intre ce va fi scris aici si ce stie fiecare. Daca stiti ca un cartier ar avea alte „granite” sau s-ar numi (si) altfel, lasati un comentariu. Va fi luat in seama. Intr-un viitor (apropiat, sper) fiecare cartier va avea cate o postare cu descrierea lui.

Cartierele Constantei in ordine alfabetica :

Abator – isi trage numele de la fostul abator (mai tarziu Carmeco S.A.) situat la intersectia strazilor Caraiman si Mangaliei. Se refera mai mult la zona de blocuri de la nord de fosta cantina CCH, cu toate ca zona e mai apropiata de Far.

Anadalchioi – in trecut era o comuna separata de Constanta (cum era si Palazu Mare), locuit majoritar de turci (in traducere ar insemna „satul Andadolenilor”), comuna care avea si un CAP (CAP Andalchioi) care se afla pe locul cartierelor Tomis III si Tomis Nord. Acest cartier este situat intre zona Dacia (in est) si Str Soveja (in vest).

Boreal

Bratianu – in trecut a fost un sat care apartinea de fosta comuna Anadalchioi. S-a numit si „Filimon Sarbu” in perioada 1948-1990.

C.E.T.

Casa de Cultura

Coiciu

Dacia

Delfinariu

Energia

Faleza Nord

Faleza Sud

Far

Flamanda

Gara

Groapa

Halta Traian

I.C.I.L.

Inel I

Inel II

Km. 4

Km. 4-5

Km. 5

Medeea

Palas

Palazu Mare

Peninsula

Pescarie

Piata Chiliei

Tabacarie

Tomis I

Tomis II

Tomis III

Tomis Nord

Viile Noi

Zona Industriala

2 răspunsuri la Cartiere din Constanta

  1. Anonim zice:

    Inel I si Inel II se numesc in scripte Inel Vest I si Inel Vest ii

  2. Anonim zice:

    Inel Vest II, scuzati

Lasă un comentariu