About

Ce se doreste a fi acest blog ?

Se doreste un loc de intalnire pentru cei carora le pasa, intr-un fel sau altul, de Constanta.

Se doreste un loc de intalnire pentru cei care vor sa-i stie trecutul, sa-si aduca aminte de cum a fost, sa revada vechea gara din centru, sa vada cum arata Constanta fara port, sa-si aminteasca cum era magazinul Tomis fara pasaj, cum erau parcurile fara biserici sau cum aratau tramvaiele. Istorie mai veche sau mai recenta, ilustrata prin multe, multe poze.

Se doreste un loc de intalnire pentru cei care vor sa analizeze si sa comenteze prezentul, sa spuna „asa e gresit” sau „asa e corect” sau „in mod normal se face asa” sau „in orasul X se face asa”.

Se doreste un loc de intalnire pentru cei care vor sa schimbe viitorul : sa propuna o idee, sa gaseasca o solutie, sa vina cu o schita de proiect, sa schimbe ceva in bine. Pentru cei care vad si parcuri in Constanta, pentru cei care vad si pietoni in oras, pentru cei care stiu ca masina nu se parcheaza pe trotuar, ca gunoiul nu se arunca pe strada, ca aerul conditionat nu se pune pe fatada, ca rufele nu se atarna in afara balconului, ca exista ore de liniste etc.

Se doreste un loc de intalnire pentru idei : idei bune, idei mai putin bune, idei simple (de aici si denumirea blogului), idei inteligente, idei care pot schimba ceva. „Ceva” adica orasul in care traim. Da, in care traim. Pentru ca orasul e in primul rand al locuitorilor sai, cei care traiesc 365 zile pe an in el, cei care folosesc (sau ar trebui sa poata sa foloseasca) strazile, trotuarele, transportul in comun, parcurile, spitalele, parcarile, scolile, restaurantele, plajele etc. Abia apoi este al turistilor, al investitorilor, al…etc.

Se doreste un loc pentru CIVILIZATIE. Simplu.

P.S. Legat de dreptul de autor.  Pe  acest blog vor fi postate imagini din diverse surse : site-uri, forumuri, bloguri, scanari din carti, scanari de carti postale, Bing Maps, Google Earth, etc., cu mentionarea sursei. Daca o persoana detine drepturi de autor asupra unei imagini postate pe acest blog si doreste eliminarea acesteia este rugat sa trimita un mail pe adresa simplicityct@gmail.com in care sa indice imaginea la care se refera si in cel mai scurt timp se vor lua masurile necesare. Acest blog nu este folosit in scop comercial si nu se urmareste obtinerea de foloase de pe urma publicarii acestor imagini.

6 răspunsuri la About

  1. Sunt multe de schimbat in orasul Constanta …dar sunt si mai multe de schimbat in mentalitatea si gandirea oamenilor care traiesc in acest oras … Sunt idei inteligente , care daca s-ar putea pune si in practica atunci totul s-ar putea schimba … Sau nu totul , dar macar ceea ce este strict necesar cum ar fi un bulevard principal (gen bld Mamaia ) unde s-ar putea amenaja , in locul acelor plante lesinate din mijlocul bulevardului , un spatiu pentru pietoni , biciclisti , carucioare de bebe si nu numai … (vezi bld principal din Campulung Muscel ) … inconjurat bineinteles de multi pomi , care sa absoarba din gazele masinilor ….
    Si mai sunt atatea spatii in jurul blocurilor care in loc sa fie locuri de depozitare pt gunoiul menajer din locuintele unor femei in varsta (ca sa nu le zic hoaste batrane ) , carora le este prea lene sa „arunce” gunoiul la ghena , si mai repede ar deschide fereastra si ar lansa totul in iarba …ca poate mananca si animalele „salbatice” (cei 100000 de caini care se inmultesc mai repede decat un virus ) , sa devina locuri de joaca pentru copilasii care nu mai stiu incotro sa fuga atunci cand se joaca in parcarea unui bloc si vine vreun mare „jmecheras de cartier ” cu bolidul sau de sute de cai putere turat si ambalat la maxim , de parca ar fi vreo pista de raliu acolo …
    Offf , cat de multe sunt de spus si de facut …

  2. simplicityct zice:

    Da, buna ideea cu scuarul. Am luat-o in calcul, am detaliat/editat un pic aici (http://simplicityconstanta.wordpress.com/2012/06/01/iesire-noua-de-pe-centura), mai tarziu poate voi avea timp si sa fac o schita pentru aceasta propunere, intr-un post separat.

  3. Andrei zice:

    Aţi introdus prea multe, mult prea multe rubrici disparate pe subiecte diverse şi date calendaristice care nu se regăsesc, şi astfel cine scrie ceva la un articol, nu-l mai găseşte decât dacă are o răbdare de sfânt… E mult mai logic şi decent să împărţiţi toate subiectele, la comun, pe date calendaristice şi atât. Astfel, cine are ceva de căutat, indiferent de domeniu, se orientează imediat după dată, nu după rubrica „de ce?, „căi ferate”, „Cultură,”, „generalităţi” şi miriade de alte criterii care efectiv au scopul de a lăsa cititorii în ceaţă. Puneţi toate subiectele la comun, o singură rubrică care să aibă toate subiectele înşiruite calendaristic, nu pe jde mii de criterii de zici că intri într-un labirint al Securităţii pe unde nu găseşti ieşirea, respectiv subiectul dorit, decât dacă eşti „de-al lor”… Sau asta se vrea?…

  4. simplicityct zice:

    @andrei
    Nu prea inteleg ce inseamna „date calendaristice care nu se regasesc”. Adica daca cineva scrie un comentariu la un articol nu il mai gaseste apoi sau cum ? Exista casuta de „search” in dreapta sus (banuiesca ca macar titlul subiectului la care a comentat si-l aduce partial aminte). Exista impartirea pe luni tot in coloana din dreapta. Daca ati observat o mare parte din blog e construit ca o enciclopedie, cu informatii care pot fi cautate in functie de domeniu, cu un „cuprins” cat mai „cuprinzator”. Daca era jurnalul unei pustoiace de 14 ani atunci ar fi fost impartit pe luni, saptamani si zile, probabil. Comentariul dvs. are un iz de „teoria conspiratiei”. Ma repet : este un blog scris de o persoana din pasiune, nu e nici o organizatie, partid, asociatie, Securitate sau mai stiu ce chestie conspirativa care vrea sa bage pe cineva in ceata.

  5. Andrei zice:

    simplicityct says:
    Aveţi peste 40 de domenii, multe din ele cu subiecte ce se întrepătrund, numai la domeniul transportului în vreo 10 categorii care reprezintă de fapt acelaşi lucru: transportul… Credeţi-mă, un dialog cu poporul, cu cei mulţi nu se face prin asemenea metode exclusivist- eclatante…Scuzaţi-mi francheţea, dar o spun astfel pentru a înţelege ceea ce nici profesorii din învăţământ nu vor să înţeleagă: nu poţi cere unor copii de 10-14 ani să înveţe 16 ore pe zi, să muncească cât doi adulţi adică, câte 7-8 materii în condiţiile în care manualele sunt astfel concepute încât să nu poţi învăţa după ele. Aduţii îţi dau simplu reject, copiii vin în silă la şcoală şi nu mai învaţă nimic. De aceea la sfârşit de şcoală generală, liceu sau facultate cei mai mulţi dintre cursanţi nu ştiu mai nimic cum trebuie; iar asta nu este teorie, ci Realitate evidentă, prin care semiţii din fruntea statului şi bisericii majoritar ortodoxe din România caută îndobitocirea poporului român, ruperea noastră de creştinism, de civilizaţie. Hai să fim şi noi ca nordicii, creştini şi specializaţi de mici copii pe una, două discipline, nu să ştim ca acum totul şi nimic cum trebuie… Sau să înţeleg că acest blog este dedicat exclusiv specialiştilor de super-clasă, ce reprezintă cam 2-3 % din populaţie? Până una alta, de ne uităm cu atenţie în jur, singurii care au construit ceva peren în România au fost muncitorii şi ţăranii ce a ajuns la putere, în vreme ce clasele superioare de intelectuali, odată ajunşi la putere, au furat, au trădat şi fură şi trădează în continuare într-un hei-rupism dea dreptul dement România şi poporul român… Majoritatea acestora sunt semiţi şi masoni, iar pentru faptul că a demascat asta, Antonie Iorgovan a fost asasinat prin iradiere, la ordinul lui Năstase, binecunoscutul mason homosexual. Asta nu e teorie, şi nici un domeniu de cultură sau istorie. Este o informaţie ce prezintă Realitatea…

  6. simplicityct zice:

    @Andrei
    Despre domeniul „Transport” : daca pe mine ma intereseaza traseul unui autobuz intru direct pe „subdomeniul” „autobuze”. Daca ma intereseaza niste date despre soseaua E87 intru pe „transport rutier”. Daca ma intereseaza ceva despre navele de croaziera intru pe „transport maritim” sau „fluvial”. Cum ar fi ca pentru orice subiect pe care il caut sa intru in „Transport” si sa dau pagina dupa pagina printre zeci (deocamdata, in viitor sute, poate mii) de articole pana gasesc ceea ce ma intereseaza ? Cum ar fi daca o carte nu ar avea capitole ci doar „introducere, cuprins si incheiere” ? Cum ar fi daca oamenii nu ar mai tine cont ce varsta au si ar sti ca sunt doar „copii, adulti sau batrani” ? Cum ar fi daca locuintele nu ar mai avea adresa cu strada, numar, apartament ci doar indicatia „ma gasesti in orasul X” ? Etc, etc.
    Nu face nimeni nici o teorie a conspiratiei, nu am nici un scop ascuns in ceea ce fac. Daca puteti sa va limitati strict la domeniul si scopul acestui blog, va multumesc. Daca nu, ar fi bine sa o lasati mai moale cu expunerea teoriilor dvs despre semiti, bolsevici, indieni, masoni, Securitate si alte asemenea. Puteti sa le expuneti in alta parte, pe un site/blog care se ocupa cu asa ceva. Imi rezerv in continuare dreptul de a sterge orice comentariu care mi se pare ca nu isi are locul aici (chiar daca inca nu am facut-o pana acum).

Lasă un comentariu