Dorel si-a facut ucenicia in Peninsula…

Din categoria „EL, Organul, deseneaza”, in care voi prezenta minunatiile create atunci cand isi unesc mintile stralucite cei de la Politie (alias EL, Organul) cu cei care ne conduc urbea (adica Primaria) aparand prin oras tot felul de semne si marcaje de circulatie care de care mai … interesante. Intelegeti-i, e singura lor forma de a se exprima „in scris”, desenand marcaje si semne de circulatie.

Ziceam in ultimele posturi (aici si aici) despre niste minunatii facute de acest Dorel al nostru de neoprit : EL, cel care pune indicatoare in functie de ce a mancat la micul dejun. Dar se pare ca proaspat semi(ne)reabilitata Peninsula (sau Centrul Vechi) este un izvor nesfarsit de astfel de minuni, un loc incarcat de pilde ale preanepriceputului nostru Dorel.

De exemplu :

  • pe Str Nicolae Titulescu, cea cu Casa cu Lei, hotel Intim, biserica catolica Sf Anton, etc. Cand intri de pe Str Dianei, adica dinspre BRD-Sediul Central, pe langa Astra si Casa cu Lei, la vale, spre hotel Intim nu este nici un semn de „sens unic”. In schimb, in sens invers (la deal, cum ar veni), spre Piata Ovidiu este un semn de „Acces interzis”, adica trebuia sa fie sens unic la vale, ceea ce nu e aratat de nici un indicator.

Str Nicolae Titulescu fara sens unicStr Nicolae Titulescu cu acces interzis

  • inca una. Tot in aceeasi zona, pe (mica) strada Dianei, adica straduta care pleaca din fata sediului central al BRD, pe langa Astra si iese la Casa cu Lei. Acceasi problema : la intrare (pe la Astra) nu are nici un semn de „sens unic” dar in celalalt capat (la 50m), langa Casa cu Lei, este iar un semn de „acces interzis”, care normal ca impune ca in celalalt capat sa fie indicator de „sens unic”.

Str Dianei fara sens unicStr Dianei cu acces interzis

  • alta. Pe Str Marcus Aurelius, adica straduta aia dintre Piata Ovidiu si faleza/Portul Tomis, care e inchisa in capatul dinspre Piata Ovidiu, prin spate pe la New Pizzico. Cand intri pe ea dinspre Sulmona (dinspre oras) e doar un semn de „drum infundat”. Dar cand mergi, mergi, ajungi in „fundatura” (langa Piata Ovidiu) si te intorci vezi ca de fapt strada era cu sens unic exact in sens invers celui in care ai mers tu, adica ai mers pe contrasens. Si sunt doua semne, nu unul. „Sens unic” pe drum infundat 🙂 . Poate au vrut sa faca o treaba in tandem cu Str Orient care e si ea cu sens unic (in sens invers) dar nu prea le-a iesit. Pana una-alta e doar o risipa de indicatoare fara sens.

Str Marcus Aurelius drum infundatStr Marcus Aurelius sens unic

  • si inca una. Cand cobori pe Str Sulmona de pe Str Mircea cel Batran, de langa SPIT nu e nici un semn de sens unic la vale. Dar la urmatoarea intersectie pe Sulmona (cu Marcus Aurelius) este un semn de „acces interzis” la deal, adica ar fi un sens unic la vale, ceea ce nu e marcat la intrarea de la SPIT.

Sulmona fara sens unicSulmona sens interzis

Dupa cum vad eu, in general lipsesc indicatoarele de „sens unic”. Deci ori furnizorul de semne de „sens unic” nu a mai facut fata cererii ori cineva a luat toate semnele de „sens unic” si le-a dus pe Marcus Aurelius 🙂

Si inca una si gata : ziceam aici ca atunci cand intri dinspre Lupoaica spre Tribunal trebuie sa faci dreapta, ca in stanga e drum „infundat”, chiar daca la capatul drumului „infundat” ai semn de „cedeaza trecerea” si poti sa iesi. Tot aici, tot in capatul asta (spre Liceul Mihai Eminescu” este interzis sa intri dinspre drumul principal (de la Lupoaica spre Mihai Eminescu) spre capatul „infundat” al strazii/parcarii din fata Tribunalului, pentru ca exista un indicator de „acces interzis”. Dar acest „acces interzis” inseamna ca trebuie neaparat in capatul celalalt sa fie un semn de „sens unic”. Care iar lipseste. Si ar fi chiar culmea sa existe un semn de „sens unic” spre Mihai Eminescu prin parcarea Tribunalului, cand el este semnalizat ca „drum infundat”. Deci :  sens unic spre fundatura drumului infundat. Of, of, of, bre nea Dorele, bre, hai ca ai facut-o si pe asta.

Si probabil ca mai sunt si alte ineptii din-astea prin Peninsula dar le mai las si altora placerea sa le descopere.

Dar ajungem la aceeasi concluzie ca si in celelalte postari de acest gen mai recente:  cineva, sa-i zicem Gheorghe, care este responsabil de verificatul indicatoarelor, nu si-a facut treaba. La fel ca Dorel. Daca este responsabil inseamna ca primeste bani pentru asta. De la stat, adica de la noi. Deci noi platim un om care nu isi face treaba. Pai daca lucra la privat, era demult somer. Al cui nepot o fi oare ? Cine il supervizeaza pe el sa vada daca si-a facut treaba sau nu ? Altcineva, seful lui Gheorghe, care, si el, la randul lui, nu si-a facut treaba pentru ca nu l-a verificat pe Gheorghe. El al cui nepot este ? Dati-l afara pe incompetentul de Gheorghe. Si pe incompetentul de sef al lui Gheorghe. Si pe Dorel (ca „incompetentul Dorel” e pleonasm).

Reclame
Acest articol a fost publicat în EL, Organul, deseneaza și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dorel si-a facut ucenicia in Peninsula…

  1. Pingback: Constanțo, ce mai faci? | Constanta de Azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s