Atentie ! Elevi ! Accelereaza !

Inca una din categoria „EL, Organul, deseneaza”, in care prezentam minunatiile create atunci cand isi unesc mintile stralucite cei de la Politie (alias EL, Organul) cu cei care ne conduc urbea (adica Primaria) aparand prin oras tot felul de semne si marcaje de circulatie care de care mai … interesante. Intelegeti-i, e singura lor forma de a se exprima „in scris”, desenand marcaje si semne de circulatie.

Au aparut prin oras, pe strazile principale in zona scolilor, indicatoare de limitare a vitezei la 40km/h. Un lucru foarte bun, ca trebuie sa avem grija. Doar ca in unele zone nu sunt puse chiar cu cap.

De exemplu, pe strada Traian, in dreptul liceului Traian. Cand vii dinspre centru, in dreptul Colonadelor este un semn de restrictie de viteza de 30km/h, probabil pentru ca e o strada circulata si cu relativ multi pietoni. Pe urmatorul stalp e si un semn cu „Atentie, copii !”.

Traian 30kmh

Dar ce surpriza ne asteapta pe al treilea stalp, in dreptul sagetii din poza de sus ? (de aici nu se vede semnul din cauza copacilor)

Traian 40kmh

Da, 40km/h ! Deci „calc-o, frate, nu ti-am zis (pe stalpul dinainte) ca sunt copii ? Cum s-o tii la 30, dai talpa ! Daca ii dai tare nici nu ii simti sub roti ! Ce n-ai jucat niciodata Carmaggedon ?” (Carmaggedon era un joc mai vechi pe PC in care luai puncte daca loveai pe strada pietoni si super bonus daca luai in plin un grup de pe strada. Sa nu faceti asa ceva in realitate !)

Pai, eu inteleg ca trebuie sa punem indicatoare in punctele critice. Inteleg si ca cineva a luat un contract si trebuie sa puna cat mai multe indicatoare ca sa fie banu’ gros (de fapt nu, nu il mai inteleg, ca nu mai suntem pe vremurile „alea”). Dar sa le punem cu cap, acolo unde trebuie, sa gandim un pic, sa avem o viziune mai larga. Mai larga cu doi stalpi mai in fata, sa vedem ca e deja limita de 30 si sa nu ma duc ca bou’ cu ochelari de cal sa pun eu semnul meu de 40, ca asa stiu eu ca tre’ sa pun la toate scolile.

Si dupa ce se termina zona critica este si un semn de sfarsit de limita de 40km/h.

Traian 40kmh sfarsit

Ca acum, daca nu mai sunt elevi, nu mai ai ce sa mai calci. Chiar daca pe acelasi stalp e un alt semn de „Atentie, copii !”. De ce o fi pus, nu stiu, ca nu mai e alta scoala. Cu atat mai mult nu ar fi trebuit terminata restrictia la 40 daca urmeaza o alta zona critica. Pe urmatorul stalp – o presemnalizare pentru trecere de pietoni. Pe al treilea stalp – trecere de pietoni. Deci de ce terminam restrictia inainte de trecerea pentru pietoni ? Dupa trecerea de pietoni este intersectia cu straduta care coboara la Poarta 3. La carte zice ca orice restrictie se anuleaza singura dupa prima intersectie. Deci nu cred ca mai era nevoie de un indicator de terminare a restrictiei.

Dar :

  • punem restrictie de 40km/h, chiar daca aveam deja una cu 30km/h
  • ridicam restrictia de 40km/h chiar pe stalpul care zice „Atentie, (in continuare) copii !”
  • ridicam restrictia de 40km/h chiar inainte de trecerea de pietoni
  • ridicam restrictia de 40km/h inainte de intersectia unde oricum se anula singura
  • ridicam restrictie de 40km/h si ramanem cu cea de 30 ? Sau ?

O fi tot Gheorghe responsabil pentru asta…o fi colegul lui Gheorghe. Ideea e ca au acelasi sef. Dati-l afara pe Gheorghe cu tot cu seful lui si angajati oameni competenti !

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în EL, Organul, deseneaza și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s