Noile trasee RATC – propunere – partea XIII

autobuz 8Continuare din partea XII – propunerile mele pentru trasee noi ale RATC (trasee metropolitane).

Mai departe, localitatile din vest. In general, autobuzele care merg spre vest vor pleca de la Gara pe Str Th Burada si Bd I.C. Bratianu spre Medgidia/Cernavoda.

Siminoc

Incep cu Siminoc pentru ca este cea mai vestica localitate din Zona Metropolitana Constanta. Catre Siminoc va fi un singur traseu: „Siminoc”.

Siminoc

Din sat autobuzul pleaca spre Murfatlar si mai departe pe DN3 prin Valu lui Traian spre Constanta intrand pe IC Bratianu cu cap de linie la Gara. Satul este foarte mic asa ca este deservit bine de un singur traseu pe strada principala (singura asfaltata). Pe drumul dinspre/catre Constanta opreste in toate localitatile in statiile de pe soseaua principala.

Poarta Alba Nord

Poarta Alba Nord este o parte din satul Poarta Alba care a fost despartita de restul satului cand s-a construit canalul Poarta Alba – Midia Navodari. Aceasta parte de sat a ramas oarecum izolata si se afla langa Penitenciarul Poarta Alba. Are chiar si un liceu  (Colegiul Agricol cu clasele I-XII). Catre Poarta Alba Nord va fi un singur traseu, „Poarta Alba Nord”.

Poarta Alba Nord

„Poarta Alba Nord” pleaca de la cap de linie de la Liceu („Palatul Scolar”), face o bucla prin localitate (strazi asfaltate), trece pe la Penitenciarul Poarta Alba, traverseaza Canalul Poarta Alba-Midia Navodari, intra in localitatea Poarta Alba (cea pe care o cunoastem toti) si continua spre Murfatlar si Constanta pe DN 3. Pe drumul dinspre/catre Constanta opreste, normal, in toate localitatile in statiile de pe soseaua principala (DN3) : Poarta Alba, Murfatlar, Valu lui Traian.

Nazarcea (Galesu)

Catre Nazarcea va fi un singur traseu, „Nazarcea”.

Nazarcea

Nazarcea este un sat mic asa ca e deservit bine de acest autobuz care are traseul pe strada principala. In drum spre Constanta traseul trece prin Poarta Alba pentru ca e singura strada asfaltata. Mai era varianta de a trece prin Poiana dar deocamdata drumul este doar pietruit. Ca de obicei, opreste in toate statiile de pe traseu (Poarta Alba, Murfatlar, Valu lui Traian).

Poarta Alba

Catre Poarta Alba va fi un singur traseu: „Poarta Alba”. Plus cele doua care vin dinspre Poarta Alba Nord si Nazarcea (marcate cu violet).

Poarta Alba

„Poarta Alba” are traseul „prin cartier” pentru a deservi mai bine populatia care sta mai departe de strada principala. Circula pe Str Progresului si pe Str Primariei. Strada principala este deservita deja de autobuzele care merg spre Poarta Alba Nord si Nazarcea.

Murfatlar

Catre Murfatlar va fi tot un singur traseu : „Murfatlar”. Plus cele 4 spre Siminoc, Nazarcea, Poarta Alba si Poarta Alba Nord (marcate cu violet).

Murfatlar

Zona de sud a orasului (dincolo de canal, spre Cobadin) este deservita de autobuzul spre Siminoc. Daca se considera ca frecventa este prea mica atunci mai poate fi adaugat inca un autobuz, „Murfatlar Sud” care sa deserveasca special acest cartier. Zona de vest a orasului (spre Poarta Alba) este deservita de autobuzele spre Poarta Alba, Poarta Alba Nord si Nazarcea, tot ele deservind si zona centrala a orasului (centrul si strada principala). Zona de nord a orasului va fi deservita de acest traseu nou, numit simplu „Murfatlar” (sau Murfatlar Nord daca va exista si un Murfatlar Sud). Autobuzul va intra „prin cartier”, pe strazile Mihai Eminescu, Vasile Milea si Ion Creanga cu cap de linie aproape de Crama Murfatlar (un lucru bun atat pentru angajatii de acolo cat si pentru turistii care sunt liberi sa deguste mai multe vinuri decat daca ar veni cu masina). Spre Constanta va opri, normal, si in Valu lui Traian.

Valu lui Traian

Spre Valu lui Traian vor merge doua autobuze, „Valu lui Traian Vest” si „Valu lui Traian Est”, plus celelalte descrise mai sus care trec pe DN 3 dinspre Siminoc, Poarta Alba Nord, Nazarcea, Poarta Alba si Murfatlar.

Valu Traian Est Vest

„Valu lui Traian Vest” va traversa calea ferata pe Str Traian si apoi va continua spre vest pe strazile Hasancea, Dimitrie Cantemir si Mihai Eminescu cu o bucla la capat pe strazile Cantonului, Prieteniei si Valea Seaca. „Valu lui Traian Est” va traversa calea ferata tot pe Str Traian si apoi va avea traseul sub forma de bucla pe strazile Islazului, Valea lui Pavel, Valul de Piatra, Eliberarii, Soarelui, Hasancea si inapoi pe Str Traian. Centrul si strada principala sunt deja deservite de traseele descrise mai sus care in drumul lor spre Constanta trec pe strada principala din Valu lui Traian. Partea de nord a satului nu este atat de dezvoltata incat sa necesite un traseu separat.

Culmea

Culmea este mai nou o localitate distincta care tine de Ovidiu. Pana acum cativa ani era doar o adunare de case undeva pe drumul dintre Penitenciarul Poarta Alba si Ovidiu. Spre Culmea va fi un singur traseu : „Culmea”.

Culmea

Autobuzul „Culmea” va merge pe drumul judetean spre Ovidiu, va intra in Ovidiu si va merge pe varianta care iese in Constanta la Real/Baumax, continua pe Bd Aurel Vlaicu pana la Podul IPMC si apoi pe IC Bratianu pana la Gara. Deserveste astfel si varianta Ovidiu, inclusiv zona Targului de Fructe si Legume.

Poiana

Catre Poiana va fi un singur autobuz : „Poiana”.

Poiana

De pe strada principala din Poiana autobuzul se va indrepta spre Constanta (pe aceeasi strada), va traversa centura A4 si va face dreapta pe centura Ovidiu spre Constanta. Apoi va urma acelasi traseu ca si autobuzul „Culmea” pana la Gara.

Acestea ar fi toate autobuzele suburbane (sau metropolitane) care pleaca din Gara Constanta spre vest catre localitatile Siminoc, Nazarcea, Poarta Alba Nord, Poarta Alba, Murfatlar, Valu lui Traian, Culmea si Poiana, in total 9 trasee. Urmeaza in partea XIV traseele metropolitane catre localitatile din nordul Constantei.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Autobuze și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s