Propunere parc zona Pod Butelii – Cora

Azi, despre o propunere pentru un parc in zona BIG – Pod Butelii – Cora Bratianu. O propunere proprie, pentru ca nu o sa vedem noi vreun parc nou in actuala administratie. Cel mai apropiat parc pentru locuitorii din zona este… este… este…unde naiba este ca nu-l vad deloc, nici pe Google Maps. Cred ca cel mai apropiat parc este cel de la Anda, la 2 kilometri. Si apoi cel de la Gara, tot pe la 2 kilometri si ceva. Cred ca si in Sahara gasesti mai aproape un parc.

Deci, langa giratoriul de la Podul de Butelii, intre Cora si Bd Bratianu este un spatiu folosit de CFR pentru parcarea vagoanelor, un fel de triaj, care se intinde pe vreo 700 de metri lungime. La asta ma refer :

localizare parc butelii

Acolo exista mai multe linii CFR unde se parcheaza garniturile de tren de persoane de obicei. Dar, mai mult ca sigur, se poate gasi un alt loc pentru aceasta parcare. Iar spre Bd Bratianu este blocul turn (cel de langa intersectie), apoi un bloc de 4 etaje cu mai multe scari si niste cladiri mici aferente depoului/triajului. Tot ce este dupa blocul de 4 etaje se poate demola, neavand o valoare semnificativa si pierzandu-si utilitatea prin desfiintarea liniilor. Dar CFR-ul nu ar trebui sa se supere, pentru ca este inclus si el in planul pentru parc. Iata cum arata acum zona, prima poza, si cum cred eu ca ar trebui sa arate, a doua poza, (click pentru zoom) :

parc butelii originalparc butelii cu strada

 

Adica, ce modificari ar fi :

 • desfiintate liniile de tren (triajul) si mutate in alta parte
 • demolate cladirile aferente dinspre Bd Bratianu (dupa blocul de 4 etaje)
 • tot spatiul transformat in parc (ce e cu verde uniform, nu am mai desenat copaci si alei)
 • amenajarea strazii Justitiei astfel incat sa porneasca direct din sensul giratoriu cu ambele benzi + trotuare, pe langa Cora spre zona din spatele Garii
 • construirea unui pod peste calea ferata (marcat cu negru, cu semnul de pod semn pod 2  ), in locul actualei bariere.
 • construirea unei noi gari, in locul marcat cu un dreptunghi gri cu un alt dreptunghi roz-inchis in el.

Ce rezulta ? Un parc de vreo 20.000 mp, adica vreo 2 hectare (jumatate din parcul de la Gara), in loc de niste linii de cale ferata, un pod in loc de o bariera, si o gara.

Ce e cu aceasta gara ? In postarea de aici, propuneam un fel de trenuri locale, mai ales pentru navetisti. Acolo propusesem un tren din Constanta spre Cernavoda care ar fi avut o statie si in aceasta zona. Iar locul de aici s-ar potrivi perfect. Si mai propusesem un tren din Constanta spre Ovidiu/Navodari/aeroport prin Halta Traian, tren care ar fi avut statie tot aici. Linia mai subtire din desen, cea cu maro-gri mai apropiata de Cora, este cea care se duce spre Halta Traian. Iar cea mai groasa, mai jos, este linia principala spre Bucuresti. Ambele se unesc in dreptul Garii propuse. Este un loc care deserveste o zona foarte populata, cu foarte multe blocuri : zona BIG-Butelii, zona Inel II, zona Camp, zona Scoala 8, zona Salvare, zona Intim, zona Groapa, zone de unde se poate ajunge pe jos pana la aceasta gara. Iar aici, propusesem un tramvai de la Gara spre Cumpana, cu trecere prin aceasta zona. Ar putea foarte bine sa opreasca si el tot in aceasta Gara (linia de tramvai are aceleasi dimensiuni ca linia de tren, pot sa circule pe aceeasi linie, diferenta e de voltaj).

Daca aveti idei de a imbunatati propunerea, va astept.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Parcuri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Propunere parc zona Pod Butelii – Cora

 1. zahban zice:

  Cautam ceva legat de depoul cfr palas cand am gasit articolul asta.

  Nu e o idee rea. Mutarea vagoanelor si a utiliajelor de spalare, intretinere ar putea fi facuta 2 km mai departe, in Palas. Desi triajul tine de CFR Marfa, nu cred ca din 12 linii care stau oricum destul de mult nefolosite n-ar putea da 4 pentru a gara vagoane de calatori….

  Desi la cum cunoastem clasa politica din Romania o astfel de decizie s-ar lua pentru a construi acolo un Mall

 2. simplicityct zice:

  Pai eu incerc sa fiu ceva mai optimist. Clasa noastra politica, aia locala, e deja dupa gratii, asa ca poate-poate vom mai vedea si noi vreun parc si nu numai blocuri si malluri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s