Noile trasee RATC – propunere – partea VIII

tramvai 1Continuare din partea VII – propunerile mele pentru trasee noi ale RATC. Incerc, ca de obicei, sa ma suprapun cat pot pe actualele sau fostele trasee, cu care e obisnuita lumea si sa modific doar ce e strict necesar (cu toate ca majoritatea propunerilor sunt noutati).

Sa continui cu traseele care traverseaza orasul de la un capat la celalalt, mai precis cu cele care au un capat undeva pe sau pe langa varianta Aurel Vlaicu, mai precis portiunea dintre IC Bratianu si Bd Tomis (sau care trec pe aici, nu neaparat ca au capat).

Prima data „capatul” vestic situat intre Bd IC Bratianu si Str Baba Novac, zona de unde pleaca spre Centru autobuzele propuse 44 si 49 (in partea III).

Traseele propuse care ar pleca din acest „capat” pana intr-alt capat sunt 61, 67, 68 si 75, fiecare detaliate deja anterior. De ce deja ? Pentru ca aceste trasee extra-long de la un capat la altul al orasului au fost deja detaliate incepand cu capetele din sud si vest iar acum ajungem in „celalalt capat” al traseului. De aceea pentru fiecare voi face acum doar o scurta reamintire.

Traseul 61 (a fost detaliat deja in partea V)

61

Este bazat pe propusul 49 extins in ambele capete pana la Poarta 6 si pana in Palazu Mare. Trece prin zonele vestice Inel II, Halta Traian si pe varianta Aurel Vlaicu. O combinatie de 33, 49 si 2 (propuse, nu actuale).

Traseul 67 (a fost detaliat deja in partea VI )

67

Este bazat pe propusul 44 extins in sud pana in KM 5 si fara traseu pe Aurel Vlaicu pentru ca este deja foarte bine acoperit. Trece prin zonele vestice Coiciu, Inel I, Compozitori si varianta Aurel Vlaicu (doar ca loc de intoarcere in zona Energia). O combinatie intre propusele 44 si 5.

 Traseul 68 (a fost detaliat deja tot in partea VI)

68

Este bazat pe actualul traseu 1 cu capetele un pic modificate : in nord face o bucla la Campus pe Dispensarului si Lapusneanu (deci nu ajunge in Tomis III) iar in sud intra prin cartierele Km 4-5 si Km 5 (deci nu mai are capat la Sere). Acopera tot bulevardul Aurel Vlaicu, in intregime de la un capat la altul (9 km si ceva).

Traseul 75 (a fost detaliat deja in partea VII)

75

Este o „jumatate de 1”, sau o „jumatate de 68”, adica doar jumatatea nordica din actualul 1 sau din propusul 68, cu o deviere pana in Palas (jumatatea sudica se cheama 62).

–––––––––––––––––

Si acum celalalt „capat” vestic, situat pe Bd Aurel Vlaicu intre Str Baba Novac si Bd Tomis, zona de unde pleaca spre Centru autobuzele propuse 51 si 52 (in partea III).

Traseele propuse care ar pleca din acest „capat”/zona pana intr-alt capat al orasului sunt 61, 63, 68, 70 si 75, fiecare detaliate deja anterior, deci voi face pentru fiecare tot cate o scurta reamintire. Dintre acestea, traseele 61, 68 si 75 doar ce le-am amintit mai sus, trec toate pe varianta Aurel Vlaicu intre Baba Novac si Tomis cu capete in Faleza Sud, Palazu Mare, Campus, Km 5 si Palas, deci nu le mai pun „poza”. Raman 63 si 70.

Traseul 63 (a fost detaliat deja in partea V)

63

Este o combinatie intre propusele 51 si 4, avand capetele in cartierul Badea Cartan respectiv giratoriul de la Praktiker/Veterani, cu trecere prin zona Kamsas (Inel 1), Compozitori, Inel 2, Casa de Cultura, Gara, Far.

Traseul 70 (a fost detaliat deja in partea VI)

70

Este o combinatie intre propusele 31, 52 si 6, cu capete in Palazu Mare respectiv Viile Noi si cu trecere prin zonele Badea Cartan, Galeriile Soveja, Inel 1, Trocadero, Casa de Cultura, Gara, Far, Caraiman si Anda.

 

Cam acestea ar fi traseele care pleaca din zonele vestice Halta Traian, Inel 2, Inel 1, varianta Aurel Vlaicu spre alte capete : 61, 63, 67, 68, 70, 75, in total 6 autobuze. Sunt autobuze deja detaliate, nu sunt unele noi. Urmeaza cele care pleaca din capetele din nordul orasului, in partea IX.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Autobuze și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s