Navele de croaziera, „bara la bara” spre Constanta ?

Sezonul croazierelor in Portul Constanta a inceput in aprilie (de fapt pe 28 martie) si se va incheia undeva in noiembrie. La inceputul anului majoritatea ziarelor titrau ca cel putin 68 de nave de croaziera si-au anuntat sosirea in Constanta. Vine jumatatea lui august si inseamna ca au cam trecut deja vreo doua treimi din sezonul croazierelor. Iar pana azi am numarat 27 de nave, adica in jur de o treime din ce s-a anuntat pentru tot sezonul. Nu am inclus aici, normal, yachturile private, in care calatoreste doar proprietarul plus cativa prieteni (au fost doua anul asta, din cate stiu eu).

Deci, daca ne-am lua dupa titlurile ziarelor, care s-au luat dupa declaratiile autoritatilor, ar insemna ca in perioada urmatoare vor veni de doua ori mai multe nave intr-un timp de doua ori mai scurt, adica de patru ori mai dese. Adica cel putin o nava la fiecare doua zile.

nave de croaziera bara la bara

In termeni de nave de croaziera, ca sa zic asa, inseamna mare aglomeratie la terminalul de pasageri. Un fel de „bara la bara” pe autostrada spre Constanta. Nu stiu cum a fost in anii trecuti, nu am urmarit si nici nu am gasit publica situatia detaliata a sosirilor navelor de croaziera,  dar inclin sa cred ca autoritatile au numarat fiecare yachtulet care intra port drept „nava de croaziera” doar pentru a da bine in statistici. ‘Om trai si ‘om vedea…

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De ce ? și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s