Locul de joaca … fara joaca

Nu ma refer la obisnuitele probleme ale locurilor de joaca din Constanta, de genul bucatilor de ciment iesite din nisip, o adevarata atractie pentru dintii copiilor in cadere :loc joaca km 4-5 1

Sau de genul canalizarilor plantate in mijlocul gropii cu nisip, ridicate cu o palma, perfecte pentru un copil care alearga :loc joaca km 4-5 11

Sau de bordurile din jurul gropii cu nisip devenite ziduri (din ciclul „Râdem, glumim dar nu parasim incinta !”) :loc joaca km 4-5 12

Nu, ma refer aici la un anume loc de joaca din Km 4-5, la intersectia Grindeanu cu Progresului, un loc unde gasesti niste „atractii”, niste „obiective turistice” cum rar vezi. Si nu de genul celor de mai sus, ca pe alea le are (pozele sunt de acolo). Alea sunt mic copil. Iata ce poti gasi aici :

Balansoarele pentru o singura persoana :loc joaca km 4-5 7

loc joaca km 4-5 6

Leaganul … fara leagan :loc joaca km 4-5 2

Sau toboganul … fara tobogan :loc joaca km 4-5 3

(Pentru cei fara imaginatie, cam asa trebuia sa arate : )loc joaca km 4-5 4

Daca ne dam un pic mai in spate vedem si  groapa cu nisip … fara nisip :loc joaca km 4-5 8

Or fi luat ad-literam indemnul „Mai mult verde”. Dar aici nu era cazul.loc joaca km 4-5 9

Si pentru cei care nu vad padurea din cauza copacilor, ne dam si mai in spate. Ca sa vedem locul de joaca pentru copii … fara copii.loc joaca km 4-5 10

Cu toate ca era o zi de weekend pe la 10-11 dimineata. Pai au si dreptate : sa vina la locul de joaca …  ca sa ce ?

Cu ceva timp in urma era o pancarta mare pe care scria (ca la toate locurile de joaca) ca a fost amenajat de catre preafericitul primar impreuna cu soborul lui de consilieri. Cred ca de rusine (daca or avea) au luat-o.

Ce soarta va avea acest parc si multe altele ca el ?

Pai cel mai mic rau ar fi sa se faca o licitatie pentru reamenajarea lui. Adica o licitatie cu niste costuri de multe ori mai mari decat ar face. Pentru firmele prietene. Daca nu sunt prietene, atunci vor deveni. Si nu pe Facebook.

Dar cel mai probabil va fi lasat in paragina. Pentru un loc lasat in paragina fac mai putina gura cetatenii din jur. Langa acest loc de joaca tocmai a fost ingradit un teren pe care era o parcare. Probabil un teren retrocedat cui trebuie. L-au ingradit ca abia mai trec locatarii din blocul alaturat. Intre terenul ingradit si blocul urmator se afla acest loc de joaca. Un loc perfect pentru un alt bloc. Ca tot bloc se va face si pe terenul ingradit.

Daca era un loc de joaca amenajat si, deci, folosit de copii, se mai revolta lumea daca s-ar fi construit ceva acolo. Asa pentru un teren plin de buruieni nu prea zice nimeni nimic.

Un mic sfat pentru cei care locuiesc la bloc : ingrijiti-va spatiile din jurul blocului ca primaria nu va face asta (chiar daca e terenul si datoria ei). Ingrjiti-le ca altfel aveti mari sanse sa va apara o cladire noua in curtea blocului. Cel putin cu actuala conducere.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Asa NU și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s