Giratoriile din Constanta

In ultimii ani au aparut o gramada de sensuri giratorii prin Constanta.Avem giratorii sa ne invartim in ele pana ne vine rau. Vreo douazeci si ceva. Nu ma intelegeti gresit, sunt un mare fan al sensurilor giratorii. Mi se pare cel mai eficient tip de intersectie, cu trafic constant, nu consuma nimic, functioneaza si cand nu e curent, pot infrumuseta zona, putandu-se amenaja un spatiu verde cu flori sau o fantana arteziana sau o statuie sau orice altceva, etc, etc.

Eee, aici e problema. In afara de faptul ca giratoriile din Constanta sunt mici si multe dintre ele sunt puse dezaxat (in functie de cum s-a putut sau cum a vrut hipermarketul din zona), marea majoritate nu sunt decorate in nici un fel. Nu zic „tratate din punct de vedere arhitectonic” ca ma umfla rasul. Dar macar o floare aruncata acolo. La noi sunt puse borduri alb-rosii si un morman de pamant in mijloc care nici macar iarba nu are, e pamant simplu, maro. Mai sunt si unele exceptii, gen giratoriul de la Oxford dar acolo e de inteles, ca, deh, e persoana importanta, nu spui cine…

Un alt oras care „a prins gustul” giratoriilor este Brasovul. Tot asa, in ultimii ani, ca nu au mare vechime in giratorii. Vorbim de un oras din Romania, nu din Franta, nu din Anglia sau mai stiu eu ce tara cu 100 de ani inaintea noastra (la civilizatie). Si acolo este tot un primar, un om, la al n-ulea mandat (din alt partid dar nu asta e ideea, ca nu critic culoarea politica, critic omul).

Pentru cei care nu au mai fost prin Brasov in ultimul timp, Google Maps ne ajuta cu niste imagini din avion foarte bune. Niste imagini comparative intre giratoriile din Constanta si cele din Brasov. Retineti, vorbim de orase din aceeasi tara, de aceeasi marime, cam cu acelasi nivel de dezvoltare, cu primari vechi in functie, luate la aceeasi data. Imaginile sunt la aceeasi scara, deci daca vi se pare ca unul e mai mare, atunci chiar e. (Tare as fi vrut sa vada si pensionarii aceste imagini, dar sunt la coada la pui si malai). Enjoy !

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

Dar sa nu credeti ca (,) Constanta a dat tot ce-i mai bun ! Nu, nu ! Mai are niste asi in maneca ! Imaginile sunt la aceeasi scara ca cele de mai sus, deci faptul ca sunt mici nu e o iluzie optica, chiar sunt mici. Priviti si va minunati !Sensuri giratorii cum n-a vazut Parisul…

16

17

18

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Asa NU și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s