Transportul urban in Constanta

simplicitypedia mini 2

In Constanta, la nivelul anilor 2012-2014, transportul public local pentru calatori (transportul urban) este realizat prin :

  • autobuze, operate de RATC
  • microbuze (maxi-taxi), operate de diferite firme particulare
  • taxi, operate de persoane fizice sau firme, pe baza de licenta

In trecut au mai functionat si tramvaie (pana in 2008, operate de RATC) si troleibuze (pana in 2010, operate de tot de RATC) dar acestea au fost scoase din functiune la initiativa primarului Radu Mazare din cauza „facturii prea mari la curent electric”, idee care nu a fost inca dovedita in vreun fel. Astfel Constanta a ramas fara transport ecologic, functionand doar autovehicule pe baza de motorina, multe dintre ele incepand sa-si arate deja varsta.

In oras nu au functionat alte mijloace de transport, de genul trenurilor locale (cu toate ca infrastructura exista) sau metrou. O modalitatea de transport foarte des intalnita in randul constantenilor este masina personala. Foarte putina importanta este acordata mersului cu bicicleta sau pe jos.

Cu un click pe numele mijlocului de transport se poate ajunge la un articol dedicat (daca exista) unde sunt detaliate situatia actuala, trasee, parcul auto, istoria, fotografii, etc.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în 1. Generalitati și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s