simpliCITYpedia

Azi incep un proiect mare, care asteapta de ceva timp sa fie pus in practica. Este vorba despre simpliCITYpedia, o enciclopedie a orasului Constanta care ar avea ca obiectiv final descrierea fiecarui loc din oras plus istorie, geografie, evenimente, proiecte, personalitati, afaceri, servicii, orice lucru ce tine de Constanta. Informatiile sunt luate de pe diverse siteuri, carti si ziare, harti, brosuri, radio/TV sau sunt continut propriu. Va dura destul de mult timp pana va ajunge la nivelul unei enciclopedii  iar clasificarea si cuprinsul articolelor vor fi intr-o continua schimbare. Articolele vor fi sub forma de postari ce vor fi editate pe masura aparitiei unor noi informatii.

simplicitypedia

Sper sa nu ajung ca Hasdeu pana la barbat, ci sa fie o sursa de informatii actualizate despre tot ceea ce exista in Constanta, in ciuda volumului extrem de mare de domenii de acoperit si a timpului liber foarte putin pe care il am la dispozitie.

P.S. Pentru cine nu stie, Hasdeu nu e doar o strada in Constanta. Bogdan Petriceicu Hasdeu este un scriitor (printre altele) care a inceput un foarte amplu dictionar enciclopedic al limbii romane, un proiect de dimensiuni monumentale, numit Etymologicum Magnum Romaniae. Dupa 11 ani de munca, in care a publicat 4 volume ale dictionarului, a reusit sa ajunga la litera B, la cuvantul barbat. Lucrarea lui nu a mai fost continuata de nimeni.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în simpliCITYpedia Constanta și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s