Carrefour Market in Constanta

De ceva timp se tot aude ca reteaua Aliment Murfatlar va fi preluata de Carrefour. Mai precis de prin septembrie unele magazine Aliment Murfatlar au fost inchise pentru renovare. Carrefour nu cumpara firma Aliment Murfatlar ci doar preia chiriile unora dintre spatiile comerciale inchiriate de Aliment Murfatlar, inclusiv unele dintre cele care functionau sub brandul StopShop. Mai precis sunt 6 spatii care vor fi preluate de Carrefour si „branduite” Carrefour Market : cel de la Tic-Tac de pe Cismelei, cel de la Ciresica (in spate la Phoenix) tot pe Cismelei, cel din Piata CET, cel de pe IG Duca cu Stefan cel Mare (Antoniadis), cel de la Balada de pe 1 Decembrie si cel de la Telecom de pe Lapusneanu colt cu Nicolae Iorga. Mai raman inca doua magazine Aliment Murfatlar care vor opera in continuare sub brandul StopShop : cel de la Victoria de pe Tomis cu Ion Ratiu si cel de la 2 Cocosi de pe Bratianu.

Zilele acestea au aparut si reclame prin oras referitor la acest fapt. Numai ca sunt mentionate doar 5 magazine care vor fi deschise pe 29 noiembrie. Nu stiu care magazin mai intarzie. Cel putin teoretic magazinele Carrefour Market vor avea aceleasi preturi ca si in hipermarket, numai ca sortimentul va fi mai redus, normal. Ramane de vazut ce preturi vor fi practicate.

Aliment Murfatlar are 8 magazine in Constanta (din care 6 vor fi preluate de Carrefour) si este detinuta de aproape in proportii egale de Argus si Dobrogea Grup, ambele din Constanta.

Carrefour are deocamdata un singur hipermarket in Constanta, in Tom Mall, un al doilea fiind programat sa se deschida in World Trade Center (pe Traian). In planuri mai e si un al treilea Carrefour dar deocamdata constructia nu a inceput (in Marea Shopping Center, in spate la Dedeman Sud).

Concurenta ar fi Mega Image, Profi si magazinele locale Alfa Beta si Adivin.

Later edit : al saselea Carrefour Market, cel care nu se va deschide luna aceasta, este cel de la Balada, unde lucrarile sunt mult in urma.

Reclame
Acest articol a fost publicat în din Constanta și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Carrefour Market in Constanta

 1. Ai uitat de Billa la comncurenta. 🙂 Billa 2 se deschide in aceeasi zi cu cele 5 Carrefour Market. adica joi. Cel de al 6-lea am inteles ca se va deschide prin februarie, insa nu e o stire verificata inca.

 2. simplicityct zice:

  N-am uitat de Billa doar ca nu o consider concurenta pentru Carrefour Market. Nu poti sa pui in aceeasi oala un magazin de 2000mp cu unul de 200mp, chiar daca unele ziare o fac. Billa e concurenta pentru Lidl, Penny si, poate, Mega Image. Carrefour Market este un magazin de cartier, pe care nici ei nu-l numesc supermarket, iar Billa este ditamai magazinul, aproape cat Kaufland. Vorbesc de Billa de pe Mangaliei, nu de astea format mic. Si la ce preturi are Billa…

 3. aici te contrazic.
  retail-ul se imparte pe:
  -discount market: penny, lidl,
  -supermarket: Carrefour Market, Billa, Mega Image, Alfa Beta, Profi
  -hypermarket: Carrefour, Real, Auchan, Cora, Kaufland
  -cash and carry: Metro, Selgros

  Nu conteaza suprafata, conteaza conceptul magazinului respectiv.

 4. simplicityct zice:

  Da, vad ca tii neaparat sa ma contrazici. Lectii despre retail se gasesc peste tot pe net, nu era nevoie. Dar daca citeai mai atent ma refeream la concurenta nu la segmentul de retail. Nu poti sa zici ca magazinul Profi din Km 4-5 concureaza pe Aliment Murfatlar din Tomis Nord. La nivelul acesta de magazin conteaza foarte mult distanta dintre ele. Eu nu o sa bat 5km cu masina pentru a merge la alt magazin de cartier (din alt cartier) ca sa iau 500g de salam mai ieftin. Dar in schimb bat 10-15km pana la un hipermarket care are preturile mai bune decat hipermarketul de langa mine cand imi fac cumparaturile saptamanale/lunare de 2-3-5-10 milioane. Deci pot sa zici ca Real ii face concurenta lui Carrefour chiar daca sunt cativa km intre ele. Dar nu poti sa zici ca Lidl ii face concurenta lui Penny in Constanta, pentru ca acopera zone foarte diferite, chiar daca sunt in acelasi segment (un segment prost, as adauga). Sau daca Billa (cum e cel de pe Mangaliei, nu cel mic de la Dacia) ar fi langa Kaufland si-ar face concurenta, chiar daca unul e incadrat ca supermarket iar celalalt ca hipermarket. Iar daca un chiosc s-ar deschide langa Carrefour fii sigur ca nici unul nu va da faliment.
  De asta am mentionat la concurenta pe Mega Image (langa AM de la Tic-Tac), Profi (langa AM de la Cismelei), Alfa Beta (la Brotacei langa AM de la Tic-Tac) si Adivin (la Anda, cat de cat langa AM de la CET). Billa era relativ departe de oricare din AM-uri, inclusiv Billa de la Dacia e relativ departe de AM de la Tic-Tac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s