MAI 28448 vs. banda de dreapta

Din seria „EL, Organul vs. orice”. Despre unii dintre cei mai dragi prieteni ai nostri, politistii. Sau militienii. Sau Garcea. Adica despre EL, Organul, autoritatea suprema in stat, autoritatea suprema pe sosele, EL care poate face orice pentru ca lui nu are cine sa-i dea amenda. Pentru ca nu poate sa-si dea singur. El trebuie sa-i amendeze pe ceilalti, plebea, oamenii de rand, care nu trebuie sa indrazneasca sa se uite macar in ochii lui, darmite sa-i puna la indoiala deciziile sau autoritatea.

Intr-una din zilele trecuta avand drum pe la gara, stateam si eu ca omul in masina la semafor. La semaforul de la intersectia Burada cu 1 Mai (respectiv 1 Decembrie), eu venind dinspre Far. Aici sunt doua benzi pentru inainte, una pentru stanga si una numai pentru dreapta. In dreapta mea (tot pe banda de inainte) o singura masina (tocmai ce se facuse rosu, era destul de liber). Din spatele meu vine o masina de politie, care nu era „in misiune”, pur si simplu mergea undeva. Vede de departe ca sunt doua masini inaintea lui la semafor (eu si cea din fata mea) asa ca trece pe banda din dreapta mea (nu va ganditi ca semnalizeaza). Numai ca si pe banda din dreapta mea mai era o masina (dupa cum ziceam) si Organului nu ii place sa fie al doilea. Asa ca trece pe banda mai din dreapta, ca aia era libera. Pai normal ca era libera, ca aia e numai pentru dreapta, pe acolo virezi la dreapta, nu prea stai la semafor. Asa, si ? Adica EL, Organul nu poate sa opreasca pe o banda numai de dreapta pentru a merge inainte ? Ba da, poate, bineinteles ca poate. Si nu pentru doar cateva secunde. In poza arata ca mai sunt inca 42 secunde pana la verde, dar a mai durat de cand a oprit el pana am facut eu poza.

Si daca Organul face, atunci si ceilalti fac ce face Organul. Ca doar EL este trebuie sa fie un exemplu pentru comunitate. Asa ca mai opreste inca unul in spatele lui. Si inca unul. Si tot asa pana se blocheaza banda de dreapta, normal (intre noi fie spus asta se intampla mereu, cu sau fara Organ). Dar acum avem ca „tartor” al celor care opresc nejustificat pe banda de dreapta chiar pe EL, Organul.

Bineinteles ca dincolo de intersectie banda pe care se afla EL, se „inchide”, asa ca trebuie sa se bage pe banda din stanga lui (unde ar fi trebuit sa fie de la inceput), bineinteles taind fata unuia care mergea regulamentar pe acea banda. Respectivul nu a zis nimic, ca deh, e Organul. Nu zice nimeni nimic. Dar macar putem sa-l postam aici, sa-l vada si altii (oricum „grasutul” care sta cocotat in dreapta-sus in poza nu vede si nu aude asa ceva).

Si toate astea doar pentru a fi primul la semafor (doar la semafor, ca dincolo de intersectie nu a mai ajuns primul). Dar EL este ORGANUL. Mai precis Organul care conducea Loganul MAI 28448 in ziua de 23.11.2012 in jur de ora 8.30. (Tocmai ce incepuse Black Friday, oare acolo se grabea ? 🙂  ).

Va mai urma, ca exemple de astfel de Organe sunt peste tot.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în EL, Organul vs. orice și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s