Iowemed si grija fata de om

din seria „Asa NU” : cine se ingrijeste de sanatatea ta o face doar pentru bani.

Undeva in Constanta, prin spate la Kaufland, exista o policlinica Iowemed, intr-un spatiu unde functionase pe vremuri un depozit de carte. Adica cam pe aici :

Si pentru ca „pe vremuri” nu erau asa la moda masinile, normal ca nu existau nici locuri de parcare in fata. Si ca orice institutie care se respecta Iowemed si-a facut niste locuri de parcare in fata. Cum altfel decat „mancand” din trotuar :

La latimea de nici un metru a noului trotuar mai adaugam si cate un sofer care simte nevoia sa parcheze masina cu rotile sprijinite de bordura si „botul” pe trotuar. Dupa cum se vede, prin lipsa ierbii de pe pamantul batatorit din dreapta, sunt destul de multi cei care parcheaza asa, pietonilor ramanandu-le doar sa ocoleasca pe iarba.

Si ca orice institutie care se respecta, Iowemed trebuia sa aiba si cale de acces pentru handicapati (sau pur si simplu pentru parinti cu copii in carucioare). Si si-a facut. Unde ? Pai pe acelasi trotuar ingust :

Si ce daca am facut trepte pe tot trotuarul ? Si ce daca rampa este construita tot pe trotuar ? Si ce daca un pieton cand vine trebuie sa se incadreze pe una din trepte si apoi sa isi tina echilibrul pe rampa ca apoi sa paseasca in siguranta pe trotuar ? (Sa vezi ce ne distram iarna uitandu-ne la pietoni cum aluneca pe rampa inghetata. Avem si doctor pentru fracturi. Plus o super oferta : la trei fracturi facute la sediul nostru in aceeasi iarna pe a patra v-o reparam gratis.) Si ce daca un parinte cu un carucior sau o persoana in scaun cu rotile nu are cum sa depaseasca obstacolul ? Noua, Iowemed, ne trebuia parcare, asa ca am facut parcare. Noua, Iowemed, ne trebuia rampa, asa ca am facut rampa. Ce conteaza ca atat scarile dar mai ales rampa „dau” intr-un loc de parcare ocupat de o masina, deci nu pot fi folosite.

Nu discut aici despre calitatea serviciilor Iowemed, ca nu acesta este scopul. Dar m-as fi asteptat ca o firma care se ocupa de ingrijirea sanatatii oamenilor, un scop nobil in sine, sa aiba un pic mai multa minte si sa arate mai mult respect fata de cetateanul de rand, fie el un pieton oarecare in trecere „peste rampa” sau un client care ar vrea sa foloseasca rampa pentru a ajunge in policlinica. Daca un restaurant se eticheteaza dupa cum arata toaletele, asa si o firma oarecare poate fi etichetata dupa grija fata de client sau fata de trecator. In acest caz se vede ca s-a urmarit doar profitul.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Asa NU și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s