Real Constanta Sud (Real 1)

simplicitypedia mini locuri

Real Constanta Sud – contact, adresa, telefon, harta, program, mijloace de transport, suprafata, actionari, administratori etc.

real hypermarket

Real Sud a fost un hipermarket situat in zona de sud a Constantei care a functionat in spatiul comercial situat pe Str. Mangaliei 195A inca de la deschiderea acestuia din 13 iulie 2006 pana la 17 noiembrie 2013, data la care a fost inchis si transformat in hipermarket Auchan. Din totalul spatiului comercial partea de hipermarket ocupa o suprafata construita de 11.600mp din care 6.000mp suprafata de vanzare, cu 28 case de marcat in linie, avand o parcare de 500 locuri (partajata cu Galeria Real Sud). Impreuna cu Metro Constanta Sud, Praktiker Constanta si Galeria Real Constanta Sud forma un fel de parc de retail intins pe o suprafata de ~12,5 ha, toate 4 facand parte din cartierul Zona Comerciala Sud.

Hipermarketul Real Sud facea parte din reteaua Real, care mai cuprindea inca un hipermarket in zona de vest a Constantei (Bd Aurel Vlaicu 168), avand un total de 24 hipermarketuri in Romania in 2012 (Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, 4 in Bucuresti, Cluj Napoca, 2 in Constanta, Craiova, Deva, Galati, 2 in Oradea, Pitesti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tg Mures, 2 in Timisoara), primul fiind deschis in 2006 la Timisoara (al doilea este acesta din Constanta Sud). In martie 2012 a fost inchis unul din cele trei hipermarketuri din Timisoara. In 2012 Auchan a preluat 20 din cele 24 de hipermarketuri Real.

Reteaua Real Hypermarket este a fost operata in Romania pana la inchiderea acestui hipermarket de catre Real,- Hypermarket Romania SRL din Otopeni/Bucuresti, detinuta de Real,- Grup Holding GmbH din Germania  si administrata de Christian Theodor Goepfert, Michel Jean Bernard Lamoot, Oprea Camelia, Pauna Valentin si Thierry Richard Antoine Guillon Verne (2012). In lume erau 438 de magazine Real la nivelul anului 2010. Impreuna cu Metro Cash&Carry faceau parte din grupul Metro A.G. (A.G. inseamna „S.A.”, societate pe actiuni), care la nivel mondial include Media Markt (electronice), Saturn (electronice) si Galeria Kaufhof (galerii comerciale) .

Mai jos sunt doua harti de pe Bing Maps cu localizarea hipermarketului:Real Sud 5

(se observa diferenta intre numarul de masini din parcarea Real si cel din parcarea Metro).

Se putea ajunge aici cu urmatoarele mijloace de transport public:

 • autobuzul 5 – desfiintat (statia Tiriac Auto)
 • autobuzul 5R – desfiintat (statia Real 1)
 • maxi-taxi 301
 • maxi-taxi 305
 • majoritatea microbuzelor spre localitatile din sud (Cumpana, Eforie, Techirghiol, Costinesti, Mangalia, Negru-Voda, etc)

In afara de transportul public, Real punea la dispozitie clientilor sai si transport gratuit cu microbuze, din 30 in 30 de minute, intre orele 07:30 si 21:30 (2012) pe doua trasee care acopereau cartierele Km 5, Constanta Sud, Km 4-5, Km 4, Faleza Sud si Far.

Ca orar de functionare Real Sud era deschis intre orele 8:00-23:00 (duminica intre 8:00-22:00). Adresa este Sos. Mangaliei 195A, telefon 0800 887 325 (telverde), email info.constanta@real-hypermarket.ro. Siteul oficial www.real-hypermarket.ro.

Mai multe detalii despre cladirea in care functioneaza Real Constanta Sud gasiti aici.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Comert și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Real Constanta Sud (Real 1)

 1. zona se dezvolta ca n parc de retail care sa puna in balanta TOM-ul. In zona mai exista un proiect sa vedem cand se va ridica care cuprinde un Auchan si posibil LeRoy Merlin. O problema majora in zona totusi este lipsa unei legaturi directe intre Poarta 6 si aceasta zona de retail. Ar fi nevoie de un pasaj rutier care sa porneasca din zona PArcului Poarta 6 si sa iasa in viitorul bulevard care iese din giratoriul dela Hatman Arbore. Dupa realizarea autogarii sud (relocarE) langa Tiriac auto va fi o crestere mare a traficului rutier si un astfel de pasaj e vital.

 2. simplicityct zice:

  Planuri sunt mai multe, inclusiv vis-a-vis, la Veterani, numai ca s-ar putea sa avem de asteptat. Pentru legatura cu Poarta 6 am o propunere, de fapt doua, dar nu am avut timp sa le postez. Poate intr-un post viitor…Bulevard ? Pe cat, 500m? Sau „bulevard” de genul strazii 2+2 de la Tom? Ai un plan, o schita ?

 3. autogarile noi sunt deja in lucru si vor fi primele finantate pe 2014-2020.

  va fi 2+2 ca la TOM. Nu am schita acasa. Am vazut-o inca de acum mai bine de un an jumate.

 4. A si inca o chestie, Prkatiker, acum un an sau doi si-a extins suprafata de vanzare

 5. simplicityct zice:

  Da, s-a extins in 2010 cu vreo 2000 mp cand au facut intrarea in spate din sensul giratoriu de la Real. In postul dedicat voi detalia mai mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s