Radu Mazare si complexul inferioritatii

Azi am citit intr-un ziar un articol despre care am facut foarte mult haz. Numai ca era un fel de haz de necaz. Articolul era despre mult preaiubitul nostru ales dintre alesi, cel care ne conduce orasul de 12 ani incoace. Numai ca nu critica (sau lauda) maretele lui (ne)realizari sau luptele de pe scena politica in care e implicat. Nici macar nu era despre zecile de firme in care e implicat mai mult sau mai putin oficial. Era vorba despre … caracterul lui. Vorba aia: mare om, mare caracter (numai ca nu e cazul aici).

Era vorba despre excentricitatile lui, despre costumele pe care le poarta, despre declaratiile lui colorate, adica despre tot ceea ce NU are legatura cu calitatea de primar (da, ar trebui sa fie o calitate).

Cateva extrase din articol :

  • Radu Mazare are „caracter foarte flamboyant”. (Ca sa va scutesc de o cautare pe Google, flamboyant, in romaneste flamboaiant, inseamna extravagant, foarte „colorat”, ostentativ dar deseori fara gust, excesiv de oranamentat)
  • „Lui îî place să se afişeze în public, să fie în centrul atenţiei”
  • „personajele pe care primarul alege să le interpreteze în diferite ocazii spun despre acesta că are o personalitate histrionică, adică Mazăre este o persoană care încearcă mereu să fie în centrul atenţiei”
  • ” Este o persoană care simte nevoia să arate celorlalţi că el deţine puterea, controlul, că regulile sunt făcute pentru alţii”
  • „Expunerea în diverse roluri, modul dezinvolt şi frecvenţa cu care apare confirmă nevoia imperioasă de valorizare, încercarea puerilă de a arăta celorlalţi că deţine controlul şi că este invincibil”
  • „Uimitor este că realitatea îl lasă să trăiască în această lume fabuloasă creată de mintea lui. Există persoane care îl susţin, admiratoare care îi stimulează imaginaţia grandomană.”
  • „Fără să ţină cont de norme sau de limite, sfidează, epatează, adoptă un comportament ostentativ, agresiv, indecent, care conduce spre certificarea unui caracter infantil şi grandoman.”
  • „În general, aşa apare comportamentul unui om care simte complexul inferiorităţii şi care, inconştient, se străduieşte permanent să îşi demonstreze contrariul”

Mai jos este si o imagine din articol cu Radu Mazare in diferite costumatii, care mai de care mai … colorate.

Nu stiu daca psihologii care au comentat in acest articol sunt PSD-isti sau PDL-isti sau chiar si-au exprimat o parere profesionista si neutra dar au cam pus punctul pe „i” in multe cazuri.

Ce-as mai vrea si eu ca dupa 8 ore de munca pe zi (ca primar) sa am timp sa ma plimb pe care alegorice, sa „ma dau cu masina pe Strasse, sa ma duc la prezentari de moda si sa ma duc la Rio mai des decat la alimentara.Daca as putea, si eu as lasa munca (sedinta de partid, in cazul lui) ca sa ma duc sa fac o sedinta foto la Playboy. Ce inseamna sa traiesti intr-o lume a ta si numai a ta, departe de realitate…

Omul asta, orice s-ar zice, este foarte ocupat : kyte, Rio, cluburi, Madagascar, masini de epoca, care alegorice, Fashion TV, sultan, tzar, Playboy. Cand sa se mai ocupe dom’le si de oras ? Nici nu e nevoie. Un pachet cu pui si malai la pensionari si are voturile din 2016 asigurate. Poate vreodata si-or da seama si ne-pensionarii ca ar face bine sa iasa la vot ca sa nu mai decida pentru noi doar clientii cimitirelor.

Aici este si un link cu articolul intreg.

Reclame
Acest articol a fost publicat în din Constanta și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s