Hotelul Cin-Cin versus Muftiat

Din seria „Asa NU”: Cum sa construiesti fara sa tii seama de lege.

Poate unii dintre voi ati auzit de scandalul dintre Cin-Cin si Muftiat. Cin-Cin, adica proprietarul actual al vechii pizzerii Cin-Cin de pe Bd Tomis, intre Lupoaica si Hotelul BTT (Tineretului). Muftiat, adica un fel de patriarhie la musulmani, sau ceva de genul. Divergentele au aparut cand Cin-Cin a inceput constructia unui hotel pe un teren liber, o fosta parcare, chiar langa Geamia Hunchiar.

Scandalul a aparut de mai multe ori prin ziare, Muftiatul acuzand ca s-a construit prea aproape de geamie (care e monument istoric si e protejata prin lege) si s-au crapat peretii, ca s-a construit fara avizul Ministerului Culturii, ca autorizatia nu trebuia emisa de Primarie, etc. Acum sunt in continuare in procese. Cam asta e distanta dintre cele 2 cladiri :

Proiectul hotelului era D+P+2+M si o parcare langa (spre pizzerie). Constructia are D+P+3+M iar in locul parcarii va fi o terasa (pentru ce ne trebuie locuri de parcare? ele nu aduc profit…). Cin-Cin are sustinerea primarului, care i-a dat autorizatie, i-a reemis autorizatia si i-a receptionat cladirea (chiar daca nu seamana exact cu proiectul). Asa arata proiectul :

Si asa arata cladirea:

Diferenta nu se observa la prima vedere, doar la partea superioara se vede „mansarda” mai inalta. Primarul il sustine, chiar public (in ziare) afirmand ca Cin-Cin este un „investitor important” care a investit 2 milioane de euro in Peninsula (in aceasta cladire). Ce conteaza ca in autorizatie suma apare la jumatate iar in bilantul societatii e „jumatate din jumatate”…, taxele trebuie sa fie cat mai mici, la fel si impozitul pe cladire (toate datele sunt din surse publice iar Google e prietenul nostru 🙂  ).

In schimb Muftiatul nu prea are pe nimeni de partea lui. Ma mir cum de mai rezista.

Si pentru ca nu era de ajuns, s-a mai schimbat de curand si ministrul culturii (si cultelor), cel care ar trebui sa ajute Muftiatul si sa nu-si dea avizul favorabil pentru constructie. Numai ca acest nou ministru este Puiu Hasotti, printre altele si avocat al lui Cin-Cin. Deci va fi total impartial 🙂 . Iar cireasa de pe tort : domnul Cin-Cin junior tocmai a fost numit consilier judetean. Da, la alegerile care tocmai s-au incheiat. A cotizat bine la USL si a fost propulsat spre varful listei. Si cum USL-ul a castigat cele mai multe locuri in Consiliul Judetean, Cin-Cin junior a ajuns consilier. Asta inseamna sa votezi „liste”. Nu stii niciodata ce e in spatele acelor liste (aviz si pensionarilor care au votat cu ochii inchisi si cu gandul la pui si malai).

Deci de acum incolo…Dumnezeu cu mila (sau Allah). Daca omul doreste va putea sa construiasca si in curtea Geamiei sau in varful minaretului. Pentru ca poate. Primaria il sustine, Consiliul Judetean il sustine, Ministerul Culturii si Cultelor il sustine.

Asa ca stimate domule Ovidius, ce ai scris tu in „Tristele” a fost nimic. De acum incolo sa vezi vremuri triste in jurul tau, ai fi avut ce sa scrii toata viata…Vezi poate face Cin-Cin o terasa in jurul tau, sa gusti si tu „o shaorma cu de toate”…

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Asa NU și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s