Parcare pe trotuar la Dioda

Din seria „Asa NU” : Cum sa-ti parchezi masina la scara (la propriu).

Zilele trecute o echipa de muncitori zelosi spargeau de zor un trotuar. Un trotuar pe Bd Ferdinand, la intersectia cu IG Duca, cam vis-a-vis de Dioda (sau de Cartea Funciara). Mai tarziu am vazut ca pe placa de pe blocul in fata caruia munceau oamenii scria ca acolo a locuit Jean Constantin. Ma gandeam ca repara si asfalteaza si ei trotuarul, cum au inceput prin Km 5.

Dupa cateva zile cand am trecut din nou pe acolo am vazut si „minunea” : doua locuri noi-noute de parcare fix pe trotuar in buricul targului. Primul, pentru un „baiat descurcaret”, o masina mica (la propriu) care, probabil, se saturase sa nu aiba unde sa parcheze pe trotuar. Drept urmare si-a cumparat trotuarul :

Al doilea (sau poate e chiar acelasi) are o masina o mai mare care nu mai incape in diagonala pe trotuar, asa ca muncitorii au fost nevoiti sa inventeze :

De pe trotuar (adica din punct de vedere al pietonului) lucrurile arata cam asa:

Deci fix pe mijlocul trotuarului s-a amenjat un loc de parcare (de catre Primarie) in care troneaza jeep-ul unui locatar. Ce zic eu, locatar…Proprietar cu acte in regula. Acum este si proprietar pe trotuarul pe care odata puteai sa te plimbi. Tot cu acte in regula. Nu e de ajuns ca pe acel trotuar (si pe multe altele, de fapt cam pe toate) parcheaza aiurea masini de nu mai ai cum sa treci ca pieton, acum le parcheaza tot acolo dar legal. Normal ca e legal, ca in lege scrie sa lasi un metru ca sa treaca pietonii. Sa se inghesuie toti pe metrul ala. Ca sa stea jeep-ul relaxat si in deplina siguranta. Ce conteaza ca exista niste norme privind latimea trotuarului. Daca omu’ are 10 masini isi cumpara 10 locuri. Pe trotuar, in fata scarii. „Care pietoni? „.

Cand vor vedea pensionarii care tocmai au votat ca nu se rezuma totul la un pui si un kil de malai ? Pai mai tarziu. Prea tarziu..

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Asa NU și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s