Retea de piste pentru biciclete in Constanta

Din seria „Pe bicicleta prin Constanta” : o propunere de retea de piste pentru biciclete.

O pista pentru biciclete poate sa aiba sensurile separate (adica „dus” pe o parte a strazii si „intors” pe cealalta parte) sau unite (ambele sensuri alaturate, pe o singura laterala a strazii). Cum varianta cu sensurile alaturate este mai de dorit din mai multe motive (dintre care as aminti depasirea mai usoara si intoarcerea imediata fara a trece pe cealalta parte a strazii) voi vorbi numai despre aceasta.

Standardele europene spun ca o pista cu doua sensuri ar trebui sa aiba 2.6m latime, deci, ca sa fie rotund si toata lumea multumita, luam in calcul o latime de 3m (aproape cat o banda pentru masini).

In Constanta aceste piste ar trebuie sa urmeze directia marilor bulevarde. „Sa urmeze directia”, nu „sa fie trasate pe” aceste bulevarde. Adica sa poti sa ajungi direct in centru (trasee radiale) si fie si legaturi intre cartiere (directii inelare, de fapt semicirculare in Constanta). In mare cam ca in imaginea de mai jos (cu verde inchis si deschis).

Liniile verde deschis ar fi traseele radiale (din centru) iar cele verde inchis ar fi traseele inelare. Liniile reprezinta doar directia, nu locul exact pe unde ar trebui sa fie aceste trasee. Traseul propriu-zis poate sa fie si la o distanta de 500m de linia verde si nu va fi asa de drept, din motive lesne de inteles. Aceasta retea ar reprezenta minimul de la care putem spune ca avem piste de biciclete in Constanta si le putem folosi fara probleme. Bineinteles ca reteaua nu atinge fiecare loc in care ar vrea sa ajunga un biciclist dar ideea e ca grosul traseului (peste 75%) sa fie pe o pista pentru biciclete iar restul pana la destinatie poate sa mearga si pe strada sau pe trotuar. Iar pistele ar trebui sa continue cel putin pana in localitatile invecinate (Agigea, Cumpana, Valu Traian, Ovidiu, Navodari)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Pe bicicleta și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Retea de piste pentru biciclete in Constanta

 1. Anonim zice:

  E o idee super , numai ca ar trebui sa facem sa ” dispară ” intregile ” rețele ” de câini vagabonzi , care , iti spun din experiența , sunt in stare sa ” te inghită” cu tot cu bicicletă cand treci pe langa ei …..

 2. andrei chivu zice:

  salutare,

  Andrei Chivu ma numesc si lucrez si eu la un proiect de piste de bicicleta, daca si d-voastra considerati ca sustinem acelasi demers, poate ne unim forele 😉

  o zi buna,
  andrei

  proiect piste:
  https://www.facebook.com/arhinnovation?ref=hl

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s