Intersectie Mihaileanu-Ferdinand

Din seria „Mici modificari ale strazilor” : o propunere de intersectie.

Da, stiu ca acum nu exista aceasta intersectie. Este doar o propunere pentru fluidizarea traficului. Mai jos este o imagine zonei in configuratia actuala :

Strazile circulabile sunt marcate cu verde, adica Str Cuza-Voda cu sens unic spre centru (est) si Str Mihaileanu cu sens unic spre Cuza-Voda (spre sud). Daca ajungi pe una din aceste strazi (in zonele marcate) singura iesire este pe Str. Mihai Viteazu. Iesire care este mai mereu aglomerata, mai ales in orele de varf. In multe zile pe Cuza-Voda coada ajunge de la Str Mihai Viteazu pana dincolo de Str Mihaileanu. Si nu ai nici o alta solutie : toate stradutele cu care te intersectezi sunt ori pietonale ori infundate (marcate cu rosu).

O rezolvare simpla si ieftina ar fi deschiderea capatului Str Mihaileanu in Bd Ferdinand (linia albastra). Toti cei care de pe Cuza-Voda ar vrea sa mearga pe Bd Ferdinand spre Gara ar folosi aceasta iesire, subtiind randurile celor care asteapta la coada. Sau cei care sunt blocati in coada pot iesi repede pe Ferdinand si cauta alt traseu.

Ce inseamna aceasta deschidere ? Inseamna nivelarea unui trotuar (pe Bd Ferdinand) pe o lungime de 7-8m, marcarea unei treceri de pietoni (pe locul trotuarului nivelat) si amplasarea unor noi semne de circulatie (strada va fi cu sens unic spre Ferdinand). Deci treaba care se face in maxim o zi cu minim de costuri. Mai jos o imagine de pe Google Street View cu locul unde s-ar face iesirea de care vorbeam. 

In plus actuala trecere de pietoni semaforizata de pe Ferdinand ar usura foarte mult iesirea de pe Mihaileanu pe Ferdinand (cand e verde pt pietoni, normal).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Mici modificari și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s