prelungirea Bd Soveja – VI

Din seria „Strazi noi in Constanta” : o propunere de prelungire a Bd Soveja (continuare, vezi partea V).

Si inca un avantaj al construirii acestui bulevard, pe care uitasem sa-l mentionez.

Exista niste planuri mai vechi, de care toata lumea a auzit, de construire a deja celebrului Spital Regional. Planurile/zvonurile cred ca au cel putin 10 ani. Acesta ar fi situat pe actualul amplasament al unitatii militare de langa Sere, conturat in imaginea de mai jos cu verde. Toata lumea in ultimii 5-10 ani vinde teren langa „viitorul Spital Regional” 🙂

O idee in principiu buna (cu toate ca avem deja un spital judetean) care ar trebui sa se adreseze locuitorilor „regiunii”, si nu doar celor ai judetului. Nu stiu exact care regiune dar banuiesc ca se refera la judetele limitrofe : Tulcea, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi. Dar intrebarea este : cum ajungi la spital venind din afara orasului (sau a judetului) ? Si mai ales cum ajungi repede ? Ca nu te duci la plimbare spre spital, in cele mai multe cazuri te duci „la urgenta”. Sau cum ar trebui sa ajunga repede o ambulanta dintr-un judet vecin ?

Pai cum adica cum ? Pe una dintre cele 3 intrari in oras (da, doar 3). Daca vii din Tulcea, Braila, Galati sau nordul judetului intri pe la Carrefour pe Bd Tomis, apoi pe varianta (Aurel Vlaicu), dupa CET faci dreapta pe un drum cu 1+1 benzi, ocolesti Serele (pe un drum acum de pamant) si ai ajuns. Daca vii din Ialomita, Calarasi sau vestul judetului intri pe la Valu, pe Bd Bratianu, stanga spre varianta si apoi acelasi traseu. Iar daca vii din sudul judetului intri pe Sos Mangaliei, faci stanga la giratoriu pe Hatman Arbore cu 1+1 benzi (pentru ca pe Pandurului nu ai cum sa faci stanga), apoi dreapta cel mai probabil pe Mesterul Manole, apoi stanga pe Pandurului, in continuare pe Democratiei, stanga pe Varful cu Dor, ocolesti Serele si gata, ai ajuns. O nimica toata 🙂  . Mai ales pentru cei care nu cunosc orasul.

Pe cand acest bulevard nou, ar trece exact pe langa acest spital si ar avea o legatura directa (si scurta) cu centura A4. De oriunde ai veni ajungi (fara sa vrei, fara sa intrebi si fara sa cunosti) pe centura. Iar de pe centura o iesire care duce direct la spital, dupa doar 2 km. Fara alte ocolisuri, fara drumuri inguste printre case, fara alte posibilitati de a te rataci.

Reclame
Acest articol a fost publicat în prelungire Soveja și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s