prelungirea Bd Soveja – III

Din seria „Strazi noi in Constanta” : o propunere de prelungire a Bd Soveja (continuare, vezi partea II).

Urmatoarea sectiune a prelungirii Soveja ar fi in zona Sere, asa cum se vede in imaginea de mai jos.

Linia rosie inseamna 3 benzi iar cercul verde e un sens giratoriu.

Aceste o simpla intersectie sub forma de sens giratoriu cu o viitoare prelungire a strazii Varful cu Dor care ar trebui largita si ea. Toata „constructia” ar fi pe un teren viran, relativ ieftin. Despre largirea strazii Varful cu Dor in alt post. De asemenea despre schimbarea destinatiei Serelor tot in alt post.

In imaginea de mai sus se vede si calea ferata care intra la CET, despre care vorbeam in partea II (sus, pe centru).

Mai departe bulevardul continua pe langa Sere, face o foarte usoara curba la stanga si se indreapta spre centura, pe un teren extravilan agricol (ieftin). Acest bulevard ar trebui sa fie oarecum o demarcatie intre zona rezidentiala de la sud-est de el (Viile Noi, Km 5, Veterani si tot terenul pana la drumul de Cumpana, DN39E) si zona industriala de la nord-vest (pana la centura si calea ferata spre Bucuresti). Aceasta zona industriala extinsa ar cuprinde actuala Zona Industriala (de ~200ha) si tot terenul liber din jurul ei ( de ~1000ha) pe care s-ar putea construi un Parc Industrial cu tot felul de fabrici si depozite. Parcul Industrial ar avea acces direct la autostrada spre Bucuresti si spre Port (prin prelungirea Soveja si o eventuala legatura cu Bd Bratianu), la calea ferata spre Bucuresti si spre port, la utilitati (care sunt relativ aproape, adica nu e un teren la 50km de oras) si la forta de munca (atat din Constanta, cat si din imprejurimi prin gara Palas). Trebuie un pic de bunavointa si de implicare.

Urmeaza partea IV.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în prelungire Soveja și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s