prelungirea Bd Soveja – II

Din seria „Strazi noi in Constanta” : o propunere de prelungire a Bd Soveja (continuare, vezi partea I).

Luam pe rand sectiunile acestui nou bulevard. Prima data sectiunea din Zona Industriala, care ar arata cam asa:

Ca de obicei linia rosie inseamna 3 benzi, portocaliu inseamna 2 benzi, galben inseamna o banda iar albastru inseamna un tunel cu 2 benzi.

Intrarea dinspre Pod Butelii s-ar face printr-un tunel pe sub intersectie (unde ar fi un sens giratoriu) iar intrarea dinspre celelalte directii din intersectie (Aurel Vlaicu) s-ar face tot printr-un tunel care ar cobori prin dreapta strazii (pe langa OMV). Intrarea dinspre Zona Industriala propriu-zisa (dinspre fabrica de bere, sa zicem) ar fi o simpla banda la dreapta (cea cu galben). In total s-ar strange 5 benzi care se vor restrange la 3 dupa cateva sute de metri.

Iesirea spre Pod Butelii s-ar face tot printr-un tunel pe sub intersectie iar spre celelalte directii printr-o strada la nivel cu 2 benzi care ajunge in intersectie (sens giratoriu). Pentru a ajunge in Zona Industriala ar trebui sa mergi spre intersectie, sa „faci” giratoriul si sa te intorci pe Str. Industriala.

Terenul pe care s-ar construi bulevardul este acum ocupat de niste garaje de TIR-uri (prima parte) si apoi este un teren viran pe langa CET, deci ieftin. La vreo 600m de unde incepe bulevardul exista o linie de cale ferata care se bifurca si intra in CET. Din cate stiu eu aceasta nu mai este folosita. Pana cand pe aceasta linie va exista cat de cat un trafic este deajuns o trecere la nivel cu bariere (care probabil nu vor mai cobori niciodata). Eu unul sunt pentru mentinerea liniei si reabilitarea ei cand va avea rost. Cand traficul pe aceasta cale ferata va creste va fi nevoie de un pod peste aceasta si ar trebui luat in calcul de acum.

Urmeaza partea III.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în prelungire Soveja și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s