Despre Constanta – SimpliCITY

Ce se doreste a fi acest blog ?

Se doreste un loc de intalnire pentru cei carora le pasa, intr-un fel sau altul, de Constanta.

Se doreste un loc de intalnire pentru cei care vor sa-i stie trecutul, sa-si aduca aminte de cum a fost, sa revada vechea gara din centru, sa vada cum arata Constanta fara port, sa-si aminteasca cum era magazinul Tomis fara pasaj, cum erau parcurile fara biserici sau cum aratau tramvaiele. Istorie mai veche sau mai recenta, ilustrata prin multe, multe poze.

Se doreste un loc de intalnire pentru cei care vor sa analizeze si sa comenteze prezentul, sa spuna „asa e gresit” sau „asa e corect” sau „in mod normal se face asa” sau „in orasul X se face asa”.

Se doreste un loc de intalnire pentru cei care vor sa schimbe viitorul : sa propuna o idee, sa gaseasca o solutie, sa vina cu o schita de proiect, sa schimbe ceva in bine. Pentru cei care vad si parcuri in Constanta, pentru cei care vad si pietoni in oras, pentru cei care stiu ca masina nu se parcheaza pe trotuar, ca gunoiul nu se arunca pe strada, ca aerul conditionat nu se pune pe fatada, ca rufele nu se atarna in afara balconului, ca exista ore de liniste etc.

Se doreste un loc de intalnire pentru idei : idei bune, idei mai putin bune, idei simple (de aici si denumirea blogului), idei inteligente, idei care pot schimba ceva. „Ceva” adica orasul in care traim. Da, in care traim. Pentru ca orasul e in primul rand al locuitorilor sai, cei care traiesc 365 zile pe an in el, cei care folosesc (sau ar trebui sa poata sa foloseasca) strazile, trotuarele, transportul in comun, parcurile, spitalele, parcarile, scolile, restaurantele, plajele etc. Abia apoi este al turistilor, al investitorilor, al…etc.

Se doreste un loc pentru CIVILIZATIE. Simplu.

P.S. Legat de dreptul de autor.  Pe  acest blog vor fi postate imagini din diverse surse : site-uri, forumuri, bloguri, scanari din carti, scanari de carti postale, Bing Maps, Google Earth, etc., cu mentionarea sursei. Daca o persoana detine drepturi de autor asupra unei imagini postate pe acest blog si doreste eliminarea acesteia este rugat sa trimita un mail pe adresa simplicityct@gmail.com in care sa indice imaginea la care se refera si in cel mai scurt timp se vor lua masurile necesare. Acest blog nu este folosit in scop comercial si nu se urmareste obtinerea de foloase de pe urma publicarii acestor imagini.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Prezent și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s